Заключение
Нашето виртуално пътешествие до Марс почти завърши...

Бяхме на повече от 70 милиона км от Земята в търсене на свят подобен на нашия. И това, което сега знаем е, че Марс не място за хора със слаби сърца. Дом на най-големия вулкан в Слънчевата система, на най-дълбокия каньон, на влудяващо време и температурни вариации, сух, каменист, студен, Марс не предлага много гостоприемство. Но може би затова е предизвикателство за най-смелите сред нас. Любители на екстремни спортове и приключения могат да се насладят на дивата природа, учени и изследователи да намерят отговори на своите въпроси.

Вече научихме много повече за Марс отколкото за което и да е друго небесно тяло, с изключение на Луната. Но все още остават много въпроси. Бъдещите изследвания ще дадат отговори на фундаментални въпроси като: как възникват и се развиват планетите от земен тип, как се е зародил животът на нашата собствена планета и дали сме сами във Вселената..и на много конкретни също: какви ресурси на повърхността на Марс са достъпни за бъдещо използване, колко стабилен е климатът на Марс днес...

В търсенето на отговорите на тези въпроси могат да се включат както големите наземни телескопи (VLT, ALMA), така и бъдещи мисии до Червената планета. Защото разбирайки Марс и неговата еволюция като планета ние ще разберем по-добре и нашата собствена Земя.
Марс е следващата логична стъпка в усвояването на космоса и единственият реален кандидат за бъдещo изучаване и колонизация. Ние вярваме, че това скоро ще бъде реалност.
И веднъж посетили Марс със сигурност ще искаме да се върнем пак!

А сега ако не сте много изморени от туристическите обиколки, посетете и секцията "забавления", където ви очакват много интересни и провокиращи ума неща ...